Reinsdyr i rødvinssjy

4 personer

 

Sett stekeovnen på 120ºC. Skjær vekk fett og sener fra filetene. Varm en jernpanne så varm at den ryker, ha i reinsdyrfiletene og brun på begge sider, ca. 1min på hver side. Legg fileten på en rist og gni de godt inn med salt, pepper og Fjellurts Viltkrydder med einebær. Sett kjøttet i ovnen på rist, med et brett under som fanger opp kjøttsaftene og du slipper gris i ovnen. Stek kjøttet i ca. 15 min.

 

Ha smør, hvitløk og en grov hakket sjalottløk i stekepannen hvor du har stekt kjøttet. Fres godt i smøret og hell på rødvin, la fosskoke til halvparten er redusert. Sil over i en liten kjele og smak til med litt salt om nødvendig.

 

Her har du en enkel og smaksrik rødvinssjy.

 

Finkutt tre sjalottløk, et fedd hvitløk og varm en stekepanne med litt olje, ha i løken og kantarellene. Brun lett, og avslutt med saften av en halv sitron, 3 klyper salt og 1 ss smør.

Innholdsliste

800 g ytrefilet av reinsdyr
1ss nøytral olje
400 g kantareller
2 ss meierismør
15 g Fjellurts Viltkrydder med einerbær
3 dl rødvin
4 fedd hvitløk
3 stk. sjalottløk
Saften av ½ sitron
Salt og pepper