Om Fjellurt

Helt siden 1996 har duoen Birgit Svendsen på gården Aasen i Hodalen og Gunhild Skattebu på gården Eidsvollen på Eid; begge i Tolga i Nord-Østerdal, drevet selskapet Fjellurt. Sammen driver vi fram utplantingsplanter fra frø og stiklinger, planter ut- og steller og høster frodige planter med håndkraft, og tørker og foredler. Urtene dyrkes i økologiske hager, eller høstes viltvoksende i Rørosregionen.

Tolgaprisen 2016

Tolgaprisen for 2016 går til to svært aktive innbyggere fra kommunen for deres arbeid med nisjeproduksjon innenfor landbruket. Prisvinnerne er i dag formidlere av en kulturarv som var i ferd med å gå i glemmeboka med våre besteforeldre. Prisvinnerne legger ikke skjul på at etableringen har vært en utholdenhetsidrett og ingen sprintdistanse.

De har måttet være nøysomme og ikke stilt for store krav til timelønna. Det har da ikke vært helt uvesentlig for resultatet at de har satt stor pris på og likt arbeidet. Prisvinnerne lager produkter som er anerkjent langt utenfor vår egen region. Produktene brukes på restauranter og storkjøkken over hele landet, og høster alltid positiv omtale.

Lange lysdøgn i vekstsesongen, ren frisk luft og et barskt klima hjelper til med å få fram unik kvalitet, og med grei gartneromsorg gir urtene gode avlinger som foredles til frodige, harmoniske og velgjørende urteblandinger.

Om Fjellurt

Produktene våre

Fjellurt er økologiske urter av høy kvalitet,
frisk farge og fyldig aroma som du finner i
blandinger til krydder og te, kakepynt,
kakefyll, smaksetting av urtedram og røkelse.

Tolgaprisen 2016

Fjellurt fikk utdelt prisen for sitt arbeid
med nisjeproduksjon innen landbruket.

Prisvinnere

«Å være urtedyrker er litt som å være
oppfinner. Det handler om å bruke kunnskap
som er nedarvet gjennom århundrene på nye
måter; teste ut hypoteser, utvikle nye
metoder og teknikker, lære av sine feil og
aldri, aldri gi seg.»

Urtete

Vi har et bredt utvalg av teblandinger. Blandingene er komponert av urter som i stor grad har sammenfallende tradisjonell folkemedisinsk bruk, balansert for best mulig smak.

Krydder

Utsøkte og aromatiske blandinger av urter som passer til bl.a. fisk, vilt, kjøtt, pizza, bakst og dressing. Raskt og enkelt å tilsette maten og smaken av urter gjør at behovet for salt reduseres.

Fjellurt

Naturlig og velgjørende


Birgit Svendsen

Birgit Svendsen

Tlf. 922 44 241. E-post: fjellurtaasen@gmail.com

Gunhild Skattebu

Gunhild Skattebu

Tlf. 419 31 183. E-post: gunhild@fjellurt.no