4 personer

Helstekt abbor

Skyll abboren godt i kaldt vann, og skrap skjellene med en stålbørste eller fiskeskrape.

 

Lag 3-4 snitt i skinnet på fisken på hver side og strø godt med maldonsalt på begge sider av fisken. Fyll fisken med alt av urter og Fjellurts Villfisken.

 

Varm en stekepanne så den nesten ryker, ha i olje og stek deretter fisken i 3 min på hver side. Skinnet skal få en fin gylden farge og bli sprøtt. Sett stekeovnen på 180ºC og stek fisken ferdig i ca. 3-6 min avhengig av størrelsen.

 

Del sitronene i to og stek hardt i en tørr panne sånn at de får godt med farge. Anrett en hel fisk på tallerken og klem den sødmefulle stekte sitronsaften over fisken.

Innholdsliste

4 stk. hele abbor på 100-150 g, sløyet
2 stk. sitroner
En bunt dill
En bunt engsyre
Busken av to fennikel
8 g Fjellurts Villfisken
Maldonsalt
Nøytral olje