Kremet fiskesuppe med røye

4 personer

 

Start med suppen; fres grovkuttet hvitløk, sjalottløk, stjerneanis og laurbærblad i nøytral olje i en tykkbunnet kjele. Ha i hvitvinen å gi et oppkok, tilsett så fiskekraft og kremfløte, kok opp og jevn med 2 ts maizena blandet ut i 1 ss vann. Sil suppen, tilsett eddik, sukker, salt og cayennepepper. Smak til med sitronsaft.

 

Skjær ut filetene på begge røyene, napp benene og fjern skinnet. Varm en stekepanne med olje og stek filetene hardt med snittflaten ned. Trekk så pannen til siden, tilsett smør slik at det smelter, snu filetene og bruk en skje til å øse smøret over fisken fem-seks ganger.

 

Anrett røyen i en dyp tallerken og topp med ørretrogn. Høvle fennikel tynt å legg rundt fisken, avslutt med rykende varm suppe og godt med Fjellurts Fiskekrydder.

Innholdsliste

5 dl fiskekraft
5 dl kremfløte
2 dl hvitvin
2 stk. sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 laurbærblad
2 ts maizena
2 stk. stjerneanis
1 ss sukker
2 ss hvitvinseddik
3 ts salt
1 ts cayennepepper
1 sitron
2 hele røyer
nøytral olje
1 hel fennikel
50 g ørretrogn
2 ss meierismør
8 g Fjellurts Fiskekrydder