LightWEB
LightWeb
Om oss

Det var gleden og nysgjerrigheten rundt plantenes iboende egenskaper som satte i gang utviklingen av Fjellurts produkter på 90-tallet. Vi er av den typen som aldri går en tur i fjellet eller i skogen uten å ha med oss en kurv for å sanke i. For man vet aldri hva man kommer over, og hva man kan bruke det til.

Fjellurts virksomhet handler ikke om å bli rik, eller berømt, men om å mestre, å klare seg med lite, stadig å være på jakt etter endring. Norske kvinner har lange tradisjoner med nøysomt håndarbeid og i å utnytte alle ressurser til fulle. Og nettopp dette mangesysleriet, som har vært en bærebjelke i det norske bondesamfunnet, er Gunhild og Birgits måte å arbeide på.

Vi setter pris på den håndfaste gleden over å kjenne jord mellom fingrene og se spirene våge å stikke hodet opp i urtehagen. Stor er også gleden over å klare dette sammen.

Av og til gir klimaet og fjellet oss motstand. Hard motstand. Desto bedre er de dagene når naturen spiller på lag med oss og solstrålene varmer fjellbygda. Når planter som i teorien ikke hører hjemme her, gror og vi får det til, også her, mot alle odds.

Norske kvinner har lange tradisjoner med nøysomt håndarbeid og bruk av ekte råvarer. På to vakre fjellgårder i Tolga dyrkes og foredles etter samme prinsipper den dag i dag. Fjellurt har produsert tørka urter til krydder og te siden 1995. I dag er det Birgit Svendsen på Aasen gård 840 m.o.h. i Hodalen og Gunhild Skattebu på Eidsvollen gård 544 m.o.h. på Eid som er aktive produsenter.

Birgit Svendsen i Hodalen og Gunhild Skattebu på Eid - begge steder i Tolga (Nord-Østerdalen) - eier og driver Fjellurt. Fjellurt startet opp i 1994. Produksjonen foregår på gårdene våre.
 
100 sorter urter har vi til rådighet. Disse inngår i de ulike blandingene. Noen av de mest populære urteblandingene er: viltkrydder, fiskekrydder, kryddersmørblanding og fjellte. 

 

Produkter

Vi selger krydderblandinger, teblandinger og andre spesialiteter, som dramkrydring, kakepynt eller kakefyll, samt røkelse.

Våre urter dyrkes i velstelte, frodige økologiske hager. Vi tar hånd om produksjonen fra såing av frø og setting av stiklinger til ferdige urteblandinger til glede i ditt kjøkken. I tillegg høstes viltvoksende urter i fjell og utmark i Rørostraktene. Nøyaktighet og håndarbeid samt skånsom tørking sikrer rene produkter og høy kvalitet. Vår produksjon er sertifisert som godkjent økologisk av Debio.

Visste du at Norske økologiske urter er spesielt rike på antioksidanter- en god og sikker kilde for viktige mineraler og vitaminer? Lange lysdøgn i vekstsesongen, ren frisk luft og et barskt klima hjelper til med å få fram unik kvalitet, og med grei gartneromsorg gir urtene gode avlinger som foredles til frodige, harmoniske og velgjørende urteblandinger.

Fjellurt i Hedmark

Adresse: Eidsvollen, N-2540  Tolga
Kontaktperson: Gunhild Skattebu og Birgit Svendsen

Telefon: +47 62 49 46 35 (Gunhild) / 62 49 60 89 (Birgit)
Mobil: +47 419 31 183 (Gunhild) /  92 24 42 41 (Birgit)
Webebside: www.fjellurt.no
E-post: post@fjellurt.no
 
 
Tilbakemeldinger


 
 
 
  
 
 

© LightWeb